New users, please be careful with antispam system, for you allowed image hosts are imgur.com, imageshack.us, tinypic.com
It is currently 24 Oct 2014, 18:43

All times are UTC


Forum rules


new topics are not allowed in this subsection, only replies.




Post new topic Reply to topic  [ 97 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next
Author Message
PostPosted: 10 Sep 2013, 13:14 
Offline
*sensei*

Joined: 16 Mar 2013, 16:28
Posts: 279
Thanks Boris, the new ENB is fantastic.

I figured out why the shadows where so faint in the versions after .161, this was because of the fog fade range.
i had set it to 7 in the enbseries.ini, when i set it to 1 in this new version suddenly the shadows where dark again.

And the new memory manager is fantastic, like someone said before, i played with the new ENB for 10 hours straight and the
game did not even crash once !
Normally it crashes every hour on fasttravel or loading, now it doesn't crash at all, it is really perfect.

So you did a incredible job here, thanks a million !

i will send some your way when i get my monthly payout on PayPal, you deserve it for your hard work.

_________________
AMD 1090XT CPU 6x3,4ghz, AMD 7970 GPU 3GBVRam, 1,5TB WD Caviar Green, Realtek HD Audio, 8GB cas 6-6-7 1600MHZ System RAM, W7-64bit.


Top
 Profile  
 
Tomoko
PostPosted: 10 Sep 2013, 13:22 
Offline

Joined: 13 Feb 2013, 17:26
Posts: 39
After testing it the game runs a lot better and will be using it a lot so I'll be sending a donation as a thanks by the end of the month. Thanks!


Top
 Profile  
 
PostPosted: 10 Sep 2013, 19:09 
Offline
*sensei*

Joined: 16 Mar 2013, 16:28
Posts: 279
One question though, i never succeeded in getting the sunsprite to work with New Vegas, it works with Fallout 3, but when i copy my ENB to New Vegas i have no sunsprite.
Is there anything in particulair you need to do to make it work ?

the fx and tga file are in the root, and in the fx file it uses example 3.

_________________
AMD 1090XT CPU 6x3,4ghz, AMD 7970 GPU 3GBVRam, 1,5TB WD Caviar Green, Realtek HD Audio, 8GB cas 6-6-7 1600MHZ System RAM, W7-64bit.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 10 Sep 2013, 19:47 
Offline
*blah-blah-blah maniac*
User avatar

Joined: 27 Dec 2011, 08:53
Posts: 7741
Location: St.Petersburg
Don't know, it worked for me. Try increase sun intensity, if it not change, then some mod modified sun.

_________________
athlon ii x3 2.9hgz, 3gb ram, geforce 650 ti 2gb, winxp x86


Top
 Profile  
 
PostPosted: 10 Sep 2013, 20:27 
Offline
*sensei*

Joined: 16 Mar 2013, 16:28
Posts: 279
yes, my own weather mod changes the sun's textures, but i tried deleting them and use the vanilla sun, also increased sun intensity, but still no sunsprite.

i'll try disabling all my mods to see if it works.

_________________
AMD 1090XT CPU 6x3,4ghz, AMD 7970 GPU 3GBVRam, 1,5TB WD Caviar Green, Realtek HD Audio, 8GB cas 6-6-7 1600MHZ System RAM, W7-64bit.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 10 Sep 2013, 20:30 
Offline
*blah-blah-blah maniac*
User avatar

Joined: 27 Dec 2011, 08:53
Posts: 7741
Location: St.Petersburg
Remove in enbsunsprite.fx shader all lines with "clip" function.

_________________
athlon ii x3 2.9hgz, 3gb ram, geforce 650 ti 2gb, winxp x86


Top
 Profile  
 
PostPosted: 10 Sep 2013, 20:48 
Offline
*sensei*

Joined: 16 Mar 2013, 16:28
Posts: 279
just tried with no mods.
also removed all lines with clip function, wel commented them out with //

still no sunsprite.

EDIT: Fallout 3 and New Vegas and also Oblivion always had problems with sunglare.dds,
there is a bug in the game engine that only renders the sunglare when you have not entered a building yet.
So i wanted to try to use the enb sunsprite to replace the faulty sunglare routine from the vanilla game.
With Fallout 3 it works perfectly, but not with New Vegas sadly...oh well..

I made a crude workaround, the sunglare dissapears when you enter and then leave a building, and the enb sunsprite does not work with me,
so the only texture that is always visible in the game is the sun.dds texture, i simply made a sunglare in the sun.dds texture and blanked the sunglare.dds,
it is mostly static, so the sunglare does not grow or dissapear when you look down, but at least i always have a nice sunglare on my sun.

Funny thing is, it actually behaves very realisticly now, when the sun dissapears behind the clouds the ENB corona/glare dissapears like it does in real lif when
the sun goes behind the clouds and the intensity drops drastically, and when it reappears you get washed in light, it looks quite nice like this.

_________________
AMD 1090XT CPU 6x3,4ghz, AMD 7970 GPU 3GBVRam, 1,5TB WD Caviar Green, Realtek HD Audio, 8GB cas 6-6-7 1600MHZ System RAM, W7-64bit.


Last edited by Marcurios on 10 Sep 2013, 21:29, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: 10 Sep 2013, 21:28 
Offline
*master*
User avatar

Joined: 26 Sep 2012, 12:00
Posts: 177
Marcurios wrote:
just tried with no mods.
still no sunsprite.

You're doing something wrong. Make clean fallout installation and install enb only, and try one more time.

_________________
ImageImage Image Image Image
I used to be an ENB tweaker like you, but then i overheat my GPU.
Image
Intel Core i5-2400 (3.10GHz), 8Gb RAM G.Skill Sniper, GTX 780 DirectCU II OC 3Gb VRAM, Asus P8H77-V, ZM600-HP, Win7 x64


Top
 Profile  
 
PostPosted: 10 Sep 2013, 21:34 
Offline
*sensei*

Joined: 16 Mar 2013, 16:28
Posts: 279
well i actually know all there is to know about modding this game, and i can tell you that a clean Fallout installation is not going to resolve my problem.
I only have a few mods, and all my texture and mesh resources are packed in BSA files, so if i disable those and briefly put my Original ini files back i have a clean Fallout install.

trust me, i know my game, i made hundreds of mods, scripted mods and weather mods like Nevada Skies URWLified.

i tried a clean Fallout, and clean ENB, but to no avail.

so no, i did not do anything wrong, trust me.
but i just tried to get it to work, if it does not work, that's fine with me, i've got a good workaround, it's not that important.

_________________
AMD 1090XT CPU 6x3,4ghz, AMD 7970 GPU 3GBVRam, 1,5TB WD Caviar Green, Realtek HD Audio, 8GB cas 6-6-7 1600MHZ System RAM, W7-64bit.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 10 Sep 2013, 22:10 
Offline
*master*
User avatar

Joined: 26 Sep 2012, 12:00
Posts: 177
Tnh, that's really strange. I never have such problems, on different PCs, with different OS, even on AMD card based pc)

_________________
ImageImage Image Image Image
I used to be an ENB tweaker like you, but then i overheat my GPU.
Image
Intel Core i5-2400 (3.10GHz), 8Gb RAM G.Skill Sniper, GTX 780 DirectCU II OC 3Gb VRAM, Asus P8H77-V, ZM600-HP, Win7 x64


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 97 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group