Please use english language
It is currently 23 Jan 2018, 11:54

All times are UTC





Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page 1, 2  Next
Author Message
 Post subject: ENB After time FPS drops
PostPosted: 18 Jul 2017, 21:32 
Offline

Joined: 18 Jul 2017, 20:50
Posts: 7
So I just got a new PC so not much installed. Once I installed the RealVision ENB (v0.315) and started the game everything was fine running smoothly at 59-60 frames, but after about a minute the frames gradually start dropping to 25-30. It doesn't matter where I go, either run around in circles or run to Whiterun from Helgen, but the FPS seems to go back to a 60 after I open the quest book, but than starts to gradually drop once again. I am open to any suggestions.

PC Specs:
H100i v2
MSI x299
RM850x
i7-7740x
Samsung SSD 850 Pro
GTX 1070
Corsair DDR4 2x16GB


Top
 Profile  
 
Tomoko
PostPosted: 18 Jul 2017, 22:09 
Offline
*blah-blah-blah maniac*
User avatar

Joined: 27 Dec 2011, 08:53
Posts: 11730
Location: St.Petersburg
I have no idea why exotic issues reported recently. Did you try just to stand still and do nothing? Is fps drops?
And try in enblocal.ini:
EnableOcclusionCulling=false
ExpandSystemMemoryX64=false
ReduceSystemMemoryUsage=false
DataSyncMode=0
PriorityMode=0
EnableUnsafeFixes=false

_________________
Core i5-4690K 3.5 GHz, 16 Gb ram, GeForce 650 Ti 2 Gb, X-Fi Xtreme Music, WinXP/Win7
I am INFP, not the brutal, godamnit.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 18 Jul 2017, 23:34 
Offline

Joined: 18 Jul 2017, 20:50
Posts: 7
I loaded the game and stood still, then looked around 360 degrees and the fps was 59.8. When i started moving forward the fps went down to 52 and started going down to 30 and lower once i started to move further. I made the changes within the enblocal.ini as well.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 19 Jul 2017, 01:38 
Offline
*blah-blah-blah maniac*
User avatar

Joined: 27 Dec 2011, 08:53
Posts: 11730
Location: St.Petersburg
Sorry, there is no single reason for such behavior of the mod if you tried the setting i told you. I have no suggestions, but you could at least try to make sure there are no software which hook in to game process (no antivirus, no overlay monitoring, no screen capturing/chatting, etc which i call "crapware").

_________________
Core i5-4690K 3.5 GHz, 16 Gb ram, GeForce 650 Ti 2 Gb, X-Fi Xtreme Music, WinXP/Win7
I am INFP, not the brutal, godamnit.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 19 Jul 2017, 02:38 
Offline

Joined: 18 Jul 2017, 20:50
Posts: 7
Could the problem be with the hardware ? Also, would a similar issue occur if I tried an ENB on Fallout 4 ?


Top
 Profile  
 
PostPosted: 19 Jul 2017, 07:29 
Offline
*blah-blah-blah maniac*
User avatar

Joined: 27 Dec 2011, 08:53
Posts: 11730
Location: St.Petersburg
It can't be because of hardware.
Quote:
would a similar issue occur if I tried an ENB on Fallout 4 ?

How do i know? It's not my mod bug, it's some conflict with other software/mods/drivers, people run it fine.

_________________
Core i5-4690K 3.5 GHz, 16 Gb ram, GeForce 650 Ti 2 Gb, X-Fi Xtreme Music, WinXP/Win7
I am INFP, not the brutal, godamnit.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 19 Jul 2017, 07:47 
Offline

Joined: 18 Jul 2017, 20:50
Posts: 7
I suppose I will start looking through the mods I installed... Anyways, thanks for the help, Борис !


Top
 Profile  
 
PostPosted: 19 Jul 2017, 17:19 
Offline
*blah-blah-blah maniac*
User avatar

Joined: 27 Dec 2011, 08:53
Posts: 11730
Location: St.Petersburg
I don't think it's mods, otherwise you would see without ENBSeries installed. It's some other software messing around. There is only one possibility if it's not software of any kind - you have computer running for too long time, then timer ticks are too big and converted to float values give big errors in precision. Also make sure fps limiter disabled and waitforbusyrender too (in enblocal.ini).

_________________
Core i5-4690K 3.5 GHz, 16 Gb ram, GeForce 650 Ti 2 Gb, X-Fi Xtreme Music, WinXP/Win7
I am INFP, not the brutal, godamnit.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 19 Jul 2017, 22:13 
Offline

Joined: 18 Jul 2017, 20:50
Posts: 7
Wow, I think I actually found it. I looked in Processes tab in the Task Manager. It's called Razer Game Scanner. I almost gave up on this :D

Once I reinstall the ENB I will report back.


Top
 Profile  
 
PostPosted: 19 Jul 2017, 23:23 
Offline
*blah-blah-blah maniac*
User avatar

Joined: 27 Dec 2011, 08:53
Posts: 11730
Location: St.Petersburg
Yes, Razer is one of the "kind" crapware.

_________________
Core i5-4690K 3.5 GHz, 16 Gb ram, GeForce 650 Ti 2 Gb, X-Fi Xtreme Music, WinXP/Win7
I am INFP, not the brutal, godamnit.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ]  Go to page 1, 2  Next

All times are UTC


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group